Programma

De eerste editie van het dressage event wordt gehouden op 27 en 28 mei op de terreinen van Dressage Stable Inge Coenen te Venlo.

Het evenement biedt een gevarieerd programma met ruiters van hoog niveau uit Limburg, Brabant en Gelderland in de klassen Z1, Z2, en ZZ licht. Zondag staat in het teken van de voorrondes. Op maandag vormen de finales het hoogtepunt. In die finale zullen de beste ruiters uit de voorrondes een kür op muziek rijden.

De finales worden afgewisseld met een boeiend showprogramma. Hieronder het programma (onder voorbehoud).

Zondag (Selectie dag)
08.30uur: Z1
11.30uur: Prijsuitreiking
12.00uur: Z2
15.00uur: Prijsuitreiking
15.15uur: ZZ-licht
18.30uur: Prijsuitreiking

Maandag (Finale dag)
10.00uur: Paralympics team
ICDE heeft leden van het Nederlands Paralympics team bereid gevonden om een demonstratie te komen geven. In de ochtend zullen er ook mensen met een beperking aanwezig zijn uit regio Horst/Venlo, zodat ze kunnen komen gezien van een leuke show.         
10.30uur: Kür op muziek Pony's
Jonge ponyruiters zullen met elkaar de strijd aangaan voor de titel. Ze zullen dit doen op speciaal gecomponeerde muziek.

12.00uur: Hengstenshow
Hengsten zijn altijd een mooie verschijning. Met hun kracht en uitstraling maken ze veel indruk. Tijdens de Hengstenshow zullen er een aantal hengsten vertoont worden die momenteel ook actief zijn binnen de paardensport als dekhengst.

12.20uur: Modeshow te paard
De catwalk is zo achterhaald. De nieuwe mode wordt namelijk getoont te paard! In samenwerking met Equidrome is deze modeshow opgezet. Het leuke is dat momenteel zelf de normale mode geinspireerd is door de ruitersport!

12.35uur: Clinic omgang met Paarden

Altijd al willen weten hoe je paarden al die kunstjes kunt leren? Grijp dan nu je kans en geniet van een clinic met tekst en uitleg van een heel ervaren paardencoach!

13.00uur: Z1 finale kür op muziek

De eerste finale van deze dag. De Z1 ruiters hebben namelijk de dag ervoor gestreden om de felbegeerde top 3 positie. De beste 3 komen nu aan start om hun krachten aan elkaar te meten. De wedstrijd vindt plaats op muziek.

13.45uur: Pas de Deux
Een verfrissende show verzorgt door twee dames te paard.

14.00uur: Show Grote en Kleine paard
Een fantastische show met een groot en klein paard. Met name het kleine paard weet altijd veel indruk te maken met z'n kunstjes op het publiek!

14.30uur: Z2 finale kür op muziek
De tweede finale van deze dag. Ook de Z2 ruiters gaan met elkaar de strijd aan op muziek.

15.15uur: Modeshow te paard
Kunt u ook geen genoeg krijgen van de laatste mode trends? Nou wij ook niet! Daarom laten we de laatste mode trends graag nog een keer zien.

15.40uur ZZ licht finale kür op muziek
De laatste rubriek van het IC Dressage Event. De finale van de hoofdrubriek. Het niveau van de paarden ligt binnen deze rubriek het hoogst. Dus als u topsport wilt zien, moet u deze rubriek zeker niet missen.

16.30uur Ter afsluiting een live muziek optreden van....
Aan alles komt een einde. Dus ook helaas aan de eerste editie van het IC Dressage Event. Echter we sluiten wel knallend af met een live optreden van een regionaal bekend artiest! Wie dat is, houden we nog even geheim.

Vergeet niet om onderweg naar de uitgang nog een paar marktkramen te bezoeken in de bourgondische markt. Misschien zit er nog wel iets lekkers tussen voor 's avonds op de bank!